Cakes made to make you smile

tisdag 2 oktober 2012

Äppelpaj

Hejsan!

Har nyligen gjort en äppelpaj då vi har så mycket äpplen just nu, av naturliga skäl :p

Jag ville att det skulle vara en äppelpaj som går snabbt att göra.

Tog därför ett recept på vanlig smulpaj men tillsatte kokos och ljus sirap i smuldegen för att trixa till smaken lite och få den en aning knäckig.

Äppelpaj

4-5 äpplen (eller så många man vill!)
smör till formen
kardemumma
kanel
socker

Smuldeg:
1,5 dl vetemjöl 
1,5 dl havregryn
1 dl socker
125 g smör
½ påse kokos
ljus sirap

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena tunna skivor.
Lägg dem i den smorda pajformen.
Häll över socker, kanel och kardemumma.

Blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en bunke.
tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
Här tillsatte jag även sirap, typ 1-2 dl, och rörde om i degen.
Strö degen över äpplena.
Grädda i ca. 20 min. tills pajen fått fin färg och äpplena förmodas vara mjuka.


Blev faktiskt nöjd med mitt lilla experiment.
Blev lite mer extra än en vanlig smulpaj. 


Serverade med vaniljsås och mycket ska det vara :)

Tips: En god sås att göra till pajer är att blanda grädde och vanlig vaniljsås. Blir som vaniljvisp. Supergott!!

Var allt för ikväll!
Ha det gott :)

/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar