Cakes made to make you smile

måndag 25 februari 2013

Efterrätter och tårtor från resan

Hej.

Ni kanske inte visste det men jag reste till Dubai den 10:e februari och därifrån åkte vi på en kryssning, kom hem för lite mindre än en vecka sedan, därav stilleståndet här på bloggen.

Jag hann med att fota en del efterrätter som jag blev serverad och även några tårtor
jag hittade i en stor glasmonter i ett köpcentrum i Dubai.

Here it goes:

Hallonsorbet med vaniljsås

Chokladsufflé med espressosås.


Detta var extremt gott. Servitören "knäckte" själv locket och hällde i såsen. 

Personalen i en av köken på båten hade gjort detta vackra för att välkomna passagerarna inför första lunchen

Chokladtårta, vit chokladmousse samt en liten baylis-cheescake

Ett av borden i dessertbuffén de dukade upp på stora soldäck, kl. 23.30 (!).

Det där med go'saker kunde dom!



Ett av alla bord runt om på båten som bara fanns där som prydnad. Is och meloner.

Denna tårta, plus en massa fler, fick vi äta av på alla hjärtansdag. 

Minns inte riktigt namnen på dessa men en persikosås var det till i alla fall

Gör ett försök: Mascarpone-cheescake, chokladpudding (typ) samt en mjuk kaka indränkt i något spritaktigt.

Bananglass med crunch samt kola- och chokladsås.


Tyvärr en suddig bild av en tårta i en monter i Dubai.

Detta är inte riktiga tårtor, själva dekoreringarna är äkta men inte tårtan.




Här har de använt sidenband och någon mall för att göra rosorna, som ni ser är de ej gjorda på fri hand.

Här är hela skåpet. Tog inte närbild på alla tårtor/bakverk

Galet god chokladmousse-paj med dooley's-sås.

Fick även vaniljglass till pajen, smaklökarna gick bananas!


Jag hann/kom inte ihåg att ta kort på allt gott jag åt eller såg på resan, detta är bara ett axplock.
Ja, tänk vad sjukt mycket gott det finns där ute, hur ska man hinna prova allt!?

Ha det så bra så länge så höres vi snart!
/Sara

torsdag 7 februari 2013

Kokoskakor

Hejsan!

Hittade några bilder på några kakor jag bakade före jul. Det är inga specifika "jul-kakor" utan
dessa kan man ju givetvis baka och njuta av när som helst på året.

För de som är lite uppmärksamma och läser lite om bakning har märkt att kokos i alla dess former har blivit väldigt populärt och "inne". Vi snackar kokosmjölk, kokosvatten, kokosmjöl, kallpressade fetter från kokos etc etc. Inte minst kokos som vi är van den, kokosspån, används mycket.
Verkar som att kokosen har fått en comeback och det är den väl värd.
Kokos är ju så gott :)




Dubbla Kokoskakor

ca.18 st.

200 g kokosflingor
2 ägg
1½ dl socker
50 g smör eller margarin

Fyllning:
100 g choklad
½ dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin

Blanda kokosflingor, ägg och socker i en bunke
Smält matfett och häll ner i smeten. Rör om.
Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och värm smeten under sporadisk omrörning i ca. 5 min
eller tills smeten blir lite seg
Ta upp bunken och ställ smeten åt sidan för att svälla i ca. 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader
Rulla små bollar av smeten. (Går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten lite då och då)
Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut dem till runda kakor. (ca.4 cm i diameter)
Grädda kakorna på dubbel bakplåt i mitten av ugnen i va 6-8 min tills de får svag gyllene färg.
Ta ut kakorna och dra över bakplåtspapperet på bakgaller, lossa dem när det kallnat.

Fyllning:
Bryt chokladen i mindre bitar.
Ge vispgrädden och matfettet ett snabbt uppkok.
Ta därefter kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smält och krämen slät.
Ställ kylskåpskallt en stund men rör om då och då tills krämen stelnat till krämig konsistens.
Hinner krämen stelna för mycket, värm bara upp dem på mycket svag värme under omrörning.
Lägg samman kakorna två och två med chokladkräm emellan.

Man kan naturligtvis ha vilken kräm man vill emellan kakorna, men choklad och kokos är att rekommendera.


Det får räcka för denna gång :)
Ha det bra.
/Sara